Сделать домашней|Добавить в избранное
 

Кафедра хімії
Миколаївського національного університету
ім.В.О.Сухомлинського

 
» Последние публикации на сайте
Сортировать статьи по: дате | популярности | посещаемости | комментариям | алфавиту

ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади із навчальної дисципліни "БІОЛОГІЯ"

Автор: chemist2016 от 26-04-2018, 19:34
Подякою за активну участь у проведені ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади із навчальної дисципліни "БІОЛОГІЯ" (секція "Біологія тварин") нагороджено доцента кафедри лабараторної діагностики біологічного факультету Пшиченко Вікторію Вікторівну.
ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади із навчальної дисципліни "БІОЛОГІЯ"

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Біологія»

Автор: chemist2016 от 26-04-2018, 19:31
18 - 19 квітня з метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді, створення умов для її творчого зростання на базі Миколаївського національного аграрного університету проводився ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Біологія» за напрямом «Біологія рослин» та «Біологія тварин» серед здобувачів вищої освіти аграрних, екологічних та технічних закладів вищої освіти України III-IV рівнів акредитації. Учасниками олімпіади від білогічного факультету були: Тимофєєва М.В., Шоколова Д.І., Кухарська А.О., Бристів О.В., Зінкевич А.о., Антоненко А.О, Пархоменко О.І., Назарчук К.С., та Попович А.В.. Грамотою за кращі теоретичні знання з ботаніки нагороджено Тимофєєву М.В.; за кращі знання з дисципліни "Біохімія" нагороджено Попович А.В.. За активну участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Біологія» за напрямом «Біологія рослин» відзначено Шоколову Д.І. та Кухарську А.О..Вітаємо всіх переможців та учасників олімпіади.
 ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Біологія»
 ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Біологія»
 ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Біологія»
 ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Біологія»
 ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Біологія»

ТИЖДЕНЬ НАУКИ 2018

Автор: babichoa от 20-04-2018, 11:20

З 16.04 18 по 20.04 18 р. на біологічному факультеті проходив тиждень науки «Фундаментальні та прикладні дослідження в біології».
В рамках даного заходу 16 квітня відбулось відкриття «ХVI Регіональної науково-практичної конференції «Молода наукова громада природознавці Миколаївщини» для студентів, аспірантів та молодих вчених».

ТИЖДЕНЬ НАУКИ 2018
ТИЖДЕНЬ НАУКИ 2018


17 та 18 квітня студенти 2, 3 та 4 курсів захищали курсові роботи з біологічних та хімічних дисциплін

ТИЖДЕНЬ НАУКИ 2018


19 квітня відбувся попередній захист дипломних робіт магістрів. Цінні поради та зауваження щодо оформлення презентацій, доповідей та змісту робіт надали д.б.н., зав. кафедрою біології Наконечний І.В., декан факультету, к.б.н. Чебртар Л.Д., доцент кафедри біологгії, к.б.н. Вичалковська Н.В., в.о.доцента кафедри хімії та біохімії Ларичева О.М., в.о. зав.кафедри хімії та біохімії Ющишина Г.М. Майбутні магістри закріпили досвід публічних виступів та ведення наукової дискусії.

ТИЖДЕНЬ НАУКИ 2018 ТИЖДЕНЬ НАУКИ 2018 ТИЖДЕНЬ НАУКИ 2018


Результати наукових досліджень учасників конференції було опубліковано у збірнику тез конференції.

ТИЖДЕНЬ НАУКИ 2018

Дослідження з визначення кількості нітратів у овочах на базі біологічного факультету в рамках фестивалю STEM-освіти

Автор: chemist2016 от 29-03-2018, 20:19
21 березня 2018 року на біологічному факультеті в рамках фестивалю STEM-освіти були проведені дослідження з визначення кількості нітратів у овочах. Дослідження проводили учні Миколаївської ЗОШ №7 разом зі своїми вчителями та викладачами факультету.
Після виконання досліджень учням змістовно і цікаво розповіли про історію факультету, його здобутки. Також детально познайомили із спеціальностями, за якими навчаються студенти, розповіли про переваги і перспективи, які відкриваються перед спеціалістами, які закінчують біологічний факультет. Провели по лабораторіях, познайомили їх з матеріально-технічною базою, розповіли про наукові дослідження, які проводяться на кафедрах. Також діти відвідали анатомічний музей біологічного факультету, де познайомилися з унікальними препаратами з анатомії людини.
Діти мали можливість спілкувались з викладачами та студентами, задавали багато питань. Хочеться відмітити щирість, доброзичливість та прекрасну атмосферу, в якій проходило це спілкування.
Дослідження з визначення кількості нітратів у овочах на базі біологічного факультету в рамках фестивалю STEM-освіти
Дослідження з визначення кількості нітратів у овочах на базі біологічного факультету в рамках фестивалю STEM-освіти
Дослідження з визначення кількості нітратів у овочах на базі біологічного факультету в рамках фестивалю STEM-освіти
Дослідження з визначення кількості нітратів у овочах на базі біологічного факультету в рамках фестивалю STEM-освіти

Відкритий урок

Автор: babichoa от 16-03-2018, 11:30

15 березня студенти біологічного факультету 420 групи Чвартковська Вікторія та Лиса Інна демонстрували свої професійні компетенції у Миколаївському класичному ліцеї.

Відкритий урок


На уроках були присутні студенти - майбутні вчителі біології 320 групи.

Відкритий урок


Уроки були науково змістовні, методично структуровані, цікаві для учнів 10-х класів.

Відкритий урок


Ми вдячні вчителю біології ліцею Севастьяновій Світлані Іванівні та керівнику практики біологічного факультету доктору філософії в галузі освіти Тарасовій Світлані Михайлівні.

Конференцію за темою " Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров`я людини"

Автор: chemist2016 от 14-03-2018, 23:25
6 березня на біологічному факультеті було проведено урок-конференцію за темою " Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров`я людини" як інтегроване заняття з біології та хімії. Урок-конференцію проводили студенти 320 групи: Кліментьєв Р.В., Олексюк Т.М., Шоколова Д.І., Стефанська А.В., Петух Ю.М., Федорів А.С. та учні 7-9 класів Миколаївської ЗОШ №25 з вчителем хімії Власик Людмилою Іванівною.
Метою конференції було:
• Навчитися правильно застосовувати знання про хімічний склад для оцінювання харчових продуктів.
• Систематизувати знання про значення раціонального харчування для здоров`я людини.
• Навчитися орієнтуватися у виборі продуктів для здорового раціонального харчування.
Всі учасники показали свої грунтовні знанняз хімії та біології. Керівниками заходу є доктор філософії в галузі освіти Тарасова Світлана Михайлівна та голова студенського самоврядування біологічного факультету Кліментьєв Ростислав Володимирович.
Конференцію за темою " Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров`я людини"
Конференцію за темою " Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров`я людини"
Конференцію за темою " Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров`я людини"

Свято 8 березня

Автор: chemist2016 от 9-03-2018, 20:46
Міжнародний жіночий день 8 березня – свято весни, любові та краси, свято, яке відзначають жінки у всьому світі, свято, яке не обійшло уваги і жінок біологічного факультету. Так, 7 березня для прекрасної половини факультету був проведений феєричний святковий концерт, у якому взяли участь таланти художньої самодіяльності факультету. Святкову атмосферу у залі підтримували щирі вітання та побажання добробуту й злагоди, краси та кохання, невичерпної творчої енергії та нових професійних досягнень від чоловіків факультету.
Програма святкового концерту була динамічною та вишуканою, адже присвячувалась жінці, яка, як і весна, зігріває душі, благословляє світ на добро, осяює його своєю красою і ніжністю, запалює в серцях кохання та сповнює життя дивовижною гармонією.
Своїми чудовими виступами, своєю майстерністю й емоційністю виконання, студентам біологічного факультету вдалося зачарувати усіх, тому, затамувавши подих, глядачі насолоджувалися чудовими номерами, щедро нагороджуючи кожного з артистів оплесками.
Тож, дорогі жінки, нехай втілюються у життя ваші найзаповітніші мрії, нехай поруч з вами завжди будуть лише гідні люди, щоб кожен прийдешній день ви зустрічали з посмішкою, з передчуттям радості, із впевненістю і щиросердечним спокоєм!
Свято 8 березня
Свято 8 березня
Свято 8 березня
Свято 8 березня
Свято 8 березня

Поздоровлення з 8 березня

Автор: chemist2016 от 8-03-2018, 14:15
Шановні жінки!

Сердечно вітаємо Вас із найпрекраснішим святом весни - Міжнародним жіночим днем 8 березня. Від усієї душі бажаємо Вам жіночого щастя, любові і добра! Бажаємо, щоб кожний день Ви зустрічали лише з посмішкою та передчуттям радості.
Бажаєм щастя і тепла,
Весни, усмішок, сонця,
Щоб доля світла увійшла
До кожного віконця.
Хай навкруги цвіте бузок,
Та небо буде ясним;
І щоб життя було в жінок
Щасливим і прекрасним.

Поздоровлення з 8 березня

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

Автор: babichoa от 6-03-2018, 15:15

6.03.18 на біологічному факультеті відбувся урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини». В цьому заході прийняли участь викладачі та магістри кафедри біології і кафедри хімії та біохімії, студенти 320 гр. біологічного факультету, учні та вчителі ЗНЗ №25.

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»  

  


Організатор заходу, доцент кафедри біології, кандидат біологічних наук Тарасова С.М. наголосила, що метою даної співпраці є надбання навичок проведення інтегрованих уроків з біології, хімії та основ здоров’я.

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини» 


Вчитель хімії ЗНЗ №25 Власик Людмила Іванівна підкреслила, що інтегроване заняття студентів, викладачів та учнів є одним з актуальних напрямків сучасної освіти (STEM –освіта).
Студент 320 групи Кліментьєв Ростислав – переможець конкурсу «Я – найкращий вчитель» - розпочав урок-конференцію.

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини» 


Йому допомагали студенти групи 320 та учні 9 класу школи, розкриваючи поетапно основну інформацію про біологічні властивості, хімічну будову та вплив на здоров’я людини основних біологічних молекул – білків, вуглеводів, ліпідів, неорганічних біогенних елементів.

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

 

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

 

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

 

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

 

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

 

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

 

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

 


Старший викладач кафедри хімії та біохімії Цвях Ольга Олександрівна продемонструвала якісні реакції білків, вуглеводів та ліпідів.

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

 


Урок-конференція пройшов на високому навчально-методичному рівні, виявив зацікавленість всіх учасників та побажання продовжувати подібну співпрацю.