Сделать домашней|Добавить в избранное
 

Кафедра хімії
Миколаївського національного університету
ім.В.О.Сухомлинського

 
» » Масляна на біологічному факультеті

Масляна на біологічному факультеті

Автор: dasha от 13-03-2016, 12:24

Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. Це смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту. Сьогодні Масляна є одним з церковних свят і називається ще Мясопустним або Сирним тижнем.

Назва свята «Масляна» пов'язана з тим, що в тиждень перед Великим постом з раціону харчування виключалися м'ясні продукти, а ось молочні ще вживати було можна, як і традиційні складові для приготування млинців: молоко, яйця, масло, сметана. У народі це свято асоціюється з смачними печеними млинцями та веселими гуляннями.

Біологічний факультет також не залишився осторонь цього веселого, наповненого різноманітними солодощами, свята. Саме тому 11 березня було проведено ярмарку, в якій взяли активну участь 1 та 2 курс. Чого тільки не було на столах: млинці з сиром та варенням, сік та солодка вода, желе, кекси, різне печиво, пиріг зі смачною начинкою, а найголовніше – це хороший і дружній настрій організаторів свята та ситі покупці.

Масляна на біологічному факультеті

 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.